Eiwitverdeling stimuleert de spieropbouw

De verdeling van eiwitten over de diverse maaltijden van de dag stimuleert de continue aanmaak van spiereiwitten.
spierbal bij man

Het effect van de eiwitverdeling gedurende de dag werd getest bij acht gezonde vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar en een gemiddelde BMI van 26.
Eerst werd gedurende een week de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) eiwitten gelijkmatig verdeeld over het ontbijt, de lunch en het avondeten (respectievelijk 32, 30 en 33 gram eiwitten). Na een maand volgden de deelnemers opnieuw gedurende een week een bepaald voedingspatroon, maar deze keer werden de eiwitten ongelijk verdeeld over de maaltijden. Bij het ontbijt was de eiwitinname weinig, terwijl de eiwitconsumptie het hoogste was bij de avondmaaltijd (opvolgend 11, 16 en 63 gram eiwitten).

Op de eerste en laatste dag van beide periodes werden gedurende 24 uur bloedmonsters afgenomen. Tevens werden stukjes weefsel van de voorste dijbeenspier (vastus lateralis) genomen. De samenstelling van spiereiwit was met 25% hoger bij een gelijkmatige eiwitinname in vergelijking met een ongelijkmatige eiwitverdeling. Het effect bleef aanwezig voor zolang een voedingspatroon met een gelijkmatige eiwitverdeling werd gevolgd.

De resultaten laten zien dat de consumptie van een beperkte hoeveelheid eiwitten bij iedere maaltijd leidt tot een continue eiwitsynthese in de spieren.
Rijke eiwitbronnen zijn eieren, vis, vlees, noten en zuivel.

Bij SanaSlank weten we allang dat eiwitten eten goed is voor de spieropbouw. Daarom gaan we bij het eiwitdieet ook uit van een hoge eiwitinname. Dit advies geldt ook als je op gewicht bent. Om op gewicht te blijven werkt het eten van voldoende eiwitten bij iedere maaltijd erg goed. Het verzadigd en omdat de spieropbouw gestimuleerd wordt is je verbranding hoger. Eiwitten eten dus!

Ben je niet zo gek op zuivel, vlees of vis? Neem dan een product van SanaSlank ter ondersteuning,
bestellen is heel eenvoudig!