Slank blijven tijdens de vakantie

strandstoelen
De zomer is begonnen en de vakantie staat voor de deur. Een gezellige tijd met BBQ, drankje op het terras, een ijsje in de Spaanse zon en lange avonden met vrienden en familie. Voor velen een periode waarin de touwtjes wat losser worden gelaten. En het is prima om te genieten maar voor de slanke lijn is dat natuurlijk niet zo positief. Velen komen dan ook met wat extra kilo’s terug van vakantie.

Wil jij dat graag voorkomen? Met behulp van onderstaande tips blijf je slank in je bikini!

Tip 1: Wees je bewust van de valkuilen die je op vakantie tegen kunt komen. Door daar bewust mee om te gaan voorkom je dat je tijdens de vakantie kilo’s zwaarder wordt. Ben jij bijvoorbeeld gek op ijsjes en kun je het maar moeilijk bij eentje laten per dag? Kies dan voor iets anders waar je ook van geniet maar minder snel teveel van eet.

Tip 2: Alcoholische dranken zijn een gemakkelijke dikmaker tijdens de vakantie. Helemaal als je tijdens de lunch al een biertje of wijntje neemt. Probeer het drinken van alcoholische dranken uit te stellen tot bij het eten of pas daarna. Doordat je minder uren achter elkaar drinkt, drink je automatisch ook minder. Wil je daarbij ook calorieën besparen? Kies dan voor droge wijn of een mixje met light frisdrank.

Tip 3: Een lopend buffet kan garant staan voor teveel eten of zelfs vreetpartijen. Als je niet zwaarder wilt worden moet je voorkomen dat je bij dit soort momenten jezelf laat gaan. Dit doe je door bij iedere hap die je neemt bewust te eten, leg je bestek even neer, kauw goed en bedenk als je bord leeg is of je nog meer honger hebt of dat het gewoon lekkere trek is. Houd er rekening mee dat het signaal van verzadiging pas na 20 minuten komt. Eet dus vooral ook niet te snel.

Tip 4: Op vakantie eet je andere dingen dan thuis. En waarschijnlijk ook op andere tijden. Dit kan er toe leiden dat je lichaam eerder een honger signaal geeft. Het is namelijk niet gewend aan dit eten en als het ritme weg is dan is je lichaam ook van slag. Op vakantie eten we bovendien vaak meer suikerrijke producten en meer snelle koolhydraten waardoor we ook sneller weer trek krijgen. Voorkom dit door bij iedere maaltijd een goede eiwitbron toe te voegen in de vorm van mager vlees, vis of magere zuivel. En vraag je bij ieder trek moment af: heb ik echt honger? Of wordt mijn trek aangewakkerd door die ijssalon of die patatkraam?

Tip 5: Ben jij iemand die in het bijzijn van een grote groep anderen makkelijker teveel eet? Plan dan regelmatig een momentje van rust in voor jezelf. Deze momentjes laten je even tot zinnen komen en zullen er toe leiden dat het minder moeilijk is om nee te zeggen. Je bedenkt dan immers weer waar je het voor doet.

Tip 6: Drink veel water. Vooral in warme landen verlies je veel vocht en het is belangrijk dit aan te vullen. Drink bij ieder glas wijn ook een glas water zodat je automatisch minder drinkt. Maak water drinken aantrekkelijker door er wat verse munt, een schijfje citroen of limoen aan toe te voegen.

Tip 7: Neem voor lange dagen op het strand verantwoorde tussendoortjes mee zoals fruit, rauwkost of een bakje magere zuivel. Bewaar alles wel in de koelbox, dan blijft het lekker fris. Ook lekker is een SanaSlank dessert of koude drank mee in de koelbox.

Tip 8: Vergeet vooral niet te bewegen. Heerlijk languit op het strand liggen is goed voor de ontspanning maar door af en toe te bewegen blijf je fit. Doe wat oefeningen op je strandlaken of laat je verleiden tot een leuk strandspel zoals beachvolleybal of beachballen.

Conclusie? Genieten kan, zeker tijdens de vakantie maar maak voor jezelf goed de afweging wat het je waard is. Wil je slank in je bikini blijven of liever alles eten wat los en vast zit? Bedenk wat je doel is, dat maakt het een stuk makkelijker!