Welk land is het dikste?

meetlint

 

Je zal het misschien niet snel geloven maar als je denkt aan landen waar veel overgewicht voorkomt denk je al snel aan de EU-landen of de VS. Maar niets is minder waar! Zie hieronder de top 10 van landen waarin de meeste mensen met overgewicht wonen. 

1 Koeweit
Met maar liefst 42,8 procent staat Koeweit bovenaan de lijst van de landen met het meeste overgewicht. De problemen worden vooral veroorzaakt door de snel toenemende welvaart, waardoor mensen steeds meer gaan eten. Vooral onder vrouwen is het probleem ontzettend groot, volgens het onderzoek is maar liefst de helft van de dames in Koeweit te zwaar.

2 Saoedi-Arabië
Meer dan 35 procent van de bevolking van Saoedi-Arabië valt in de categorie overgewicht. In het conservatieve land is het voor vrouwen niet gebruikelijk om aan sport te doen wat zorgt voor gezondheidsproblemen onder 37 procent van hen.

3 Egypte
Ruim 35 procent van de mensen in Egypte heeft last van overgewicht. Er zijn in Egypte bijna geen gezondheidsorganisaties die mensen waarschuwen voor de gevaren van (teveel) ongezond eten. Ze hebben zelfs zoveel patat, hamburgers en gefrituurde kip dat het over de grens naar de Gazastrook wordt meegesmokkeld.

4 Jordanië
In Jordanië ligt het probleem voornamelijk bij de vrouwen. Er zijn in dit land twee keer zoveel vrouwen die obesitas hebben dan mannen.

5 Verenigde Arabische emiraten
33,7 procent van de bevolking is te zwaar. In dit land hebben ze daarom een campagne opgericht waarbij je beloond wordt met goud als je afslankt.

6 Zuid-Afrika
De goedkope en snelle productie van fastfood heeft er voor gezorgd dat ruim een derde van de bevolking zwaarlijvig is.

7 Mexico
33 procent van de bevolking is te zwaar. Het voedsel in Mexico is calorierijk en makkelijk te verkrijgen. De mensen weten ook weinig over gezonde voeding

8 Verenigde staten
Dit land is één van de weinige Westerse, ontwikkelde landen met z’n hoog aantal kinderen met overgewicht. Het land maakt zich zorgen en zet heftige reclamecampagnes in om ouders ervan te overtuigen dat zij degene zijn die verantwoordelijk zijn voor het (verkeerd) voeden van hun kinderen.

9 Syrië
In dit land komen vrouwen nauwelijks de deur uit waardoor sporten onmogelijk is. Veel vrouwen hebben dan ook last van gezondheidsproblemen. 32 procent van de bevolking is te zwaar en dit aantal ligt bij vrouwen nog veel hoger.

10Venezuela
Rond de 31 procent van de bevolking van Venezuela heeft overgewicht. Volgens de World Health Organization komen de problemen door een tekort aan voedsel in combinatie met hoge prijzen. Doordat de schappen vaak leeg zijn, krijgen de inwoners van Venezuela niet de kans om te zorgen voor een gezond en gebalanceerd eetpatroon. Veel mensen eten ongezond junkfood omdat dit wel te verkrijgen is en bovendien betaalbaar.

Bron: MSN.com